Др Милан Окановић,
доцент

Др Милан Окановић је доцент на Катедри за маркетинг менаџмент и односе с јавношћу Факултета организационих наука. Гостујући је предавач на Факултету за управу Универзитета у Љубљани (Словенија), Економском факултету Универзитета у Ријеци (Хрватска), као и на Институту за комуниколошке студије у Скопљу (Северна Македонија). Његов истраживачки рад превасходно је фокусиран на примену маркетинга у предузетништву, развоју иновација и стартапа, корпоративне и дигиталне комуникације, као и на различите методе истраживања тржишта. Био је члан управног одбора и руководилац пројеката у Истраживачко-развојном центру ФОН-а, извршни директор међународног такмичења у решавању пословне студије случаја Belgrade Business International Case Competition – BBICC, оснивач и предавач на LUKOWA Académie, као и ментор у студентској организацији Case Study Club.

Као консултант Милан Окановић је у највећој мери ангажован на пословима истраживања тржишта, креирању и вођењу дигиталних маркетиншких кампања, као и на пословима развоја корпоративних и бренд идентитета. Неке од области пословања у оквиру којих је био ангажован су владине и невладине организације, образовање, HoReCa сектор и мода.

Милан Окановић је суоснивач стартап компаније Virtual Properties Studio d.o.o. која се бави развојем решења за виртуелно корисничко искуство у грађевинској индустрији и индустрији некретнина. У оквиру компаније бави се развојем производа и пословања, успостављањем партнерстава, као и управљањем корпоративним и маркетиншким комуникацијама.

Милан Окановић је оснивач је и актуелни председник Веслачког клуба “Београдски универзитет” и члан је Комисије за међународну сарадњу Олимпијског комитета Србије.