Svetlana Bunčić

Head of Identity and Communication Unit and Member of Management Team, UniCredit Bank Serbia

Diplomirala sam psihologiju 2001. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a zvanje Master upravljanja poslovanjem stekla 2020. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, sa temom “Primena principa bihejvioralne ekonomije pri formulaciji komunikacionih poruka” pod mentorstvom prof. dr Milice Kostić Stanković.
U svom višegodišnjem iskustvu istraživala sam, učila i sticala iskustva o marketingu i komunikacijama, ali i o ljudima.
Da se ne bavim ovim poslom bila bih nastavnica ili terapeut, što u stvari sve pomalo i jesam, kroz različite uloge u životu.
Za uspeh je potrebno da umemo da sanjarimo i maštamo, i da smo spremni da vredno i naporno radimo i da verujemo, da svoje pokretače neprekidno dopunjujemo. Hm, nije ni malo. Ali je zato mnogo lakše biti srećan jer, za sreću je dovoljno da smo zahvalni za sve što danas, u ovom trenutku jesmo.
Ne znam da li je to životni moto, ali znam da je reč sve, a moja reč je Promena i uvek na bolje. Heroj je za mene svako ko se suprotstavi formi naspram suštine, ko podigne glavu i glas i nazove stvari pravim imenom. U svakom kontekstu i svakom istorijskom trenutku, u svakom danu, ko se suprotstavi nepravdi, pobedi neistinu i sebe kada treba. Nema jedne knjige, već stotine obožavanih. I sve je to jedna knjiga koju piše čovečanstvo o spoznaji o svetu i ljudima.
Studije su najlepši period u životu i privilegija je što možemo da ponavljamo iskustvo i produžavamo školske dane. Kolege sa studija su ono što pravi razliku u celom životu.
Ako izuzmem Marketing i odnose sa javnošću, od predmeta bih izdvojila Liderstvo jer je to oblast koja osim komunikacije na idealan način spaja moje dve pasije: ljudsku psihologiju i biznis.
Najlepša sećanja su vezana za noći pred ispit: nekada za stolom uz lampu, nekada u besomučnom trošenju vremena na besmislenu viber prepisku “grupe za učenje” ili one najslađe iz noćnog izlaska uz laganu tremu i grižu savesti.