Др Весна Дамњановић,
редовни професор

Руководилац центра за пословне студије случаја,
Члан Савета ФОН-а

Весна Дамњановић рођена је у Београду где је завршила основну школу и Прву београдску гимназију. Дипломирала је и докторирала на Факултету организационих наука, на одсеку за Менаџмент, где је и запослена као професор на Катедри за маркетинг менаџмент и односе с јавношћу. Завршила је и специјализацију за стратешки маркетинг менаџмент у пракси на Chartered Institute of Marketing у Великој Британији. Руководилац је Центра за пословне студије случаја на ФОН-у и директор светског такмичења у решавању студије случаја Business Belgrade International Case Competition, www.bbicc.org које је међу топ 10 такмичења у целом свету.

На редовним студијама предаје на предметима: Маркетинг, Управљање продајом, Стратешки маркетинг и Проучавање студије случаја у пословању. На мастер студијама ангажована је на предметима: Управљање кључним купцима, Бренд менаџмент, Маркетинг метрика и перформансе продаје. На мастер студијама је лидер за предмет: International Marketing Management and Public Relations који се на ФОН-у организују заједно са Middlesex Универзитетом из Велике Британије.

Била је ментор студената ФОН-а који су побеђивали на такмичењима за решавање студије случаја на локалном, националном и међународном нивоу. Најважнији резултати су прво место на свету на University of Navarra International Case Competition у Памплони (Шпанија) у марту 2015. године, прво место на McGill Management International Case Competition у марту 2016. године у Монтреалу Канада, прво место на свету у Лондону у 2018. години на такмичењу Unilever Future Leaders, треће место на такмичењу HSBC/HKU Asia Pacific Business Case Competition у 2019. години у Хонг Конгу.

Такође је учествовала у едукацији универзитетских професора и студената у Србији, Македонији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Турској, Норвешкој, Аустрији, Хонг Конгу, Бејруту, Русији, Малезији и Литванији. Добитник је награде за Развој и промоцију лидерства међу младима од Српске асоцијације менаџера и Светосавске награде у 2018. години.