Др Тамара Властелица,
ванредни професор

Руководилац центра за односе с јавношћу,
Руководилац СП Менаџмент и организација

Др Тамара Властелица је ванредни професор на Катедри за маркетинг менаџмент и односе с јавношћу. Ангажована је и као гост предавач на бројним програмима едукације домаћих и међународних образовних институција.

Преко 15 година ради као консултант из области корпоративних и маркетиншких комуникација, за бројне мултинационалне компаније, међународне организације и институције јавне управе. Од 2015. године је међународни експерт за комуникације Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (УН ФАО) са седиштем у Риму, ангажована као консултант за комуникације на пројектима који се реализују у сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД). Радила је као Саветник за корпоративне комуникације компаније MK Group i Victoria Group. Била је Менаџер за корпоративне послове у компанији Coca-Cola Hellenic и Руководилац маркетинга и комуникација у компанији Deloitte. Била је председавајућа Радне групе за израду Националне стратегије друштвено одговорног пословања Глобалног Договора Уједињених Нација и члан Управног одбора и стручног жирија Друштва Србије за односе с јавношћу.

Члан је Српске асоцијације менаџера (САМ), Српског удружења за маркетинг (СеМА), Европске асоцијације директора комуникација (European Association of Communications Directors – EACD) и Међународне асоцијације за односе с јавношћу (International Public Relations Association – IPRA). Добитник је бројних струковних награда из области комуникација, а 2014. године Српска асоцијација менаџера је прогласила за Најбољег младог менаџера у Србији.

Докторирала је на Универзитету у Београду, а стручно се усавршавала и на London Business School.

Аутор је и коаутор шест књига и преко 90 научних и стручних радова.