Гордана Раковић

РУководилац Самосталног сектора за медије и комуникацију у Електромрежи Србије

Дипломирала сам археологију на Филозофском факултету Универзитета у Београду 2007. године, а звање специјалиста инжењер организационих наука стекла сам 2018. године на Факултету организационих наука у Београду, са темом Стратешка комуникација у енергетским компанијама јавног сектора, под менторством проф. др Милице Костић Станковић.
У компанији Електромрежа Србије АД запослена сам од 2015. године, од када руководим Самосталним сектором за медије и комуникацију. Када ме питају шта бих била да не радим ово, увек одговорим да бих била особа која се труди да ради оно што ја данас радим.
Сматрам да је за успех потребна марљивост, труд, јака воља, самопоуздање, константно учење и рад на себи. Да цитирам Дејла Карнегија: „Успех је добити оно што желимо. Срећа је желети оно што добијемо.“
Моја омиљена књига је „Умеће ратовања“ Сун Цуa, јер је живот борба, а то је и мој животни мото.
Хероји су свуда око нас. То су сви они који се свакодневно храбро носе са тешким одлукама и ситуацијама.
Са ове дистанце, када се осврнем на студентске дане из времена основих и специјалистичких студија, могу да кажем да су то два различита света и сваки од њих је имао своје изазове.
Ипак, потпуно сам се пронашла у окружењу које ми је пружио ФОН, тако да одлуку да упишем специјалистичке студије баш на овом факултету сматрам врло важном и исправном. Осим чињенице да је у питању један од најбољих факултета у држави, приликом одабира овог факултета пресудна ми је била доступност професора, једноставан приступ литератури, а пре свега занимљив и едукативан програм који је катедра за коју сам се одлучила нудила.
Сваки испит је био изазов за себе, али мени лично најдражи предмет је Стратешко
планирање односа с јавношћу, што се може закључити и по одабиру теме за завршни рад.
Никад нећу заборавити дан када сам на позив професорке Милице Костић Станковић одржала предавање студентима модула Односи с јавношћу и мултимедијалне комуникације. То ме додатно мотивисало да наставим да учим како бих унапредила себе, а једног дана можда и сва стечена знања и искуства почела да преносим на друге.